keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Maailman ympäri n. kolmessa kuukaudessa?

Tämä blogi kertoo tarinan erään maailmanympärimatkan suunnittelusta.
Ja toivottavasti myös toteutumisesta.

Jälkimmäinen on entistä todennäköisempää, kun juuri kävin toteamassa, etten suunnittelemalleni reitille tarvitse mitään rokotteita/lääkkeitä eivätkä viisumitkaan lohkaise osaa matkabudjetista. Viisumeita olin jo ehtinyt pelätäkin, kun muistin, minkälainen shou Venäjälle omatoimisesti mennessä aikanaan oli (8 päivää Pietarissa. Upea loma - varsinkin sen vaivannäön jälkeen),mutta onneksi Venäjä on Venäjä ja niinpä seuraavanlainen reitti alkaa hiukkapikkasen piakkoin jo olla lukkoon lyöty:

Helsinki - Bangkok - Kuala Lumpur - Sydney - Auckland - Tonga - Los Angeles - Lontoo - Helsinki

Kaunista, eikö totta? :D

Tarkoitus on siis lähteä joulukuun loppupuolella, näillä näkymin viettää pari viikkoa yhteensä Bangkokissa ja KL:ssä, siitä sitten muutamaksi viikoksi Ausseihin (meinasin, että Sydneystä voisi keritä vaikka Wollongongiin ja/tai Canberraan asti käymään), pariksi viikoksi (?) Uuteen-Seelantiin (no ainakin sinne Aucklandiin), viikoksi (pariksi?) Tongaan, viikoksi tai pariksi Losiin ja {vajaan] viikon Lontoon loppurentoutuksen kautta takaisin kotomaahan joskus aprillipäivän tienoilla.

Ja tarkoitus on lähteä yksin.
Solo.

Verenpaine hipoo näillä hetkillä jo vaarallisia lukemia, mutta ehkä ehdin rauhottua tässä varauksen tehtyäni, kun lähtöön kuitenkin on vielä aikaa. Vielä siis tarkennan aikatauluja ennen kuin varaan Kilroylta reissua. Tällä hetkellä tarjoushinta ko. reitillä on siis 1850e (opiskelijalle) and I'm liking it.

Rahaa on säästössä jonnin verran, plus saan palkkaa nyt kesätöistä (no vähän ainakin) ja vuokra laskee kommuuniin muuton myötä mukavasti. Lisäksi meinaan ottaa opintolainaa - mistä lienee hyötyä myös takaisin tullessa, kun olen täysi tyhjätasku. Porukoilta saattaa liietä apuja esim. rinkan/muiden varusteiden hankintaan, mutta se taitaa olla vielä harkinnassa - aivan kaikki kun eivät tykkää tällaisista ideoista ;)

Täällä meinasin siis vatvoa matkan suunnittelun etenemistä ja itse matkailua jos ja kun sinne asti pääsen. Melkoinen stressipallo tulen varmaan yksin reissussa olemaan, mutta toivottavasti hostelleissa ym. löytyy kanssamatkaajia, joiden kanssa purkaa tuntoja ja ehkä opin jotain itsestäni ja stressin sieto- & hallintakyvyistäni... Hyvässä lykyssä suhde poikaystäväänkään ei katkea reissun aikana ja palaan entistä tyytyväisempänä tuttuun kainaloon <3

Näillä mennään nyt. Ans kattoo, minkälaisia kapuloita rattaisiin vielä tulee :P

1 kommentti: