lauantai 30. tammikuuta 2010

Canberra - ei jalankulkijoille

Ensivaikutelma Canberrasta ei ole mitenkaan mairitteleva. Taalla pitaisi vahintaan olla pyora. On niita tarjolla vuokralle, mutta siina vaiheessa, kun vuokrapisteen loysin, olin jo melkeen perilla. Jalankulkutiet on taalla lahinna vitsi. Edes kunnon suojateita ei oo jaksettu maalata melkeen mihinkaan. Joka paikkaan kavelee ihan hiton pitkaan, enka ma edes ole mitenkaan arka kavelyn suhteen! Viikonloppusin busseja menee mun hostellille/hostellilta tunnin valein. Onneksi satuin pysakille vaan 10min ennen kun bussi oli tulossa. Vahan vatuttaa. Ajattelin kohta menna kansallisgalleriaan kattomaan eurooppalaisia taiteilijoita. Nyt kun oon taalla parlamenttitalon nurkilla, niin en tosiaankaan lahde enaa mihinkaan. Taalla menee varmaan koko paiva kaikissa gallerioissa ja museoissa ja ties missa.


Vahan vaan sellanen olo, kun ois vaaralla jalalla noussu punkasta. Joka muuten on hostellissa (Dickson Backpackers), joka maksaa aika paljon enemman kun Ayers Rock Resortin Outback Pioneers ja tasoltaan aika keskinkertainen... Vahan paakaupunkimeininkia tama. Kaiken pakko maksaa enemman ihan vaan siksi, etta ollaan "paakaupungissa". Hyva, etta edes loysin hostellille illalla. Omistajatati on kuitenkin tosi mukava ja tanaan aamulla lahtenyt intialaissyntynen huonetoveri, Alka, tarjos mulle aamiaisleivat ja jaateen, kun silta jai yli.


Eilen istuin nelja tuntia bussissa Sydneysta (hirvee ruuhka O.o) Canberraan. Matkalla oli ihan makeita makia ja metsia ja kaikkea, mutta aikalailla autiomaata toi oli tamakin vali. Ja samanlaiset "Stop Revive Survive" -kyltit kun Alice Springsista Ulurulle. Alicesta ajettaessa naky tosin myos "Return alive"-kyltteja. Ja siella oli paljon kenguruvarotuksia kans. Nyt muistutettiin vaan alkoholista (Drink & drive, it's a crime) ja tosiaan taukopaikoista. Ainiin ja Canberran kohalla luki aina perassa Cooma. Aika koomapaikka taa onkin. Hop on ja off -bussikin maksaa maltaita ja kulkee aika nihkeesti 8) Alan ymmartaa, miksi niin monet on olleet sita mielta, etta Canberra on ihan turha paikka :D Toivotaan, etta ees nayttelyt piristaa!


Palatakseni viela Sydneyyn... Kavin eilen kiinalaisessa ystavyyden puutarhassa. Se oli tosi natti. Todella rauhottava paikka Sydneyn muun halinan keskella. Ja siella oli paljon liskoja =) Sitten sain G'day Backpackersilta takasin avainpanttini ja samaan syssyyn varasin Blue Mountains-tourin ensi tiistaille \o/


Lopulta paadyin Sydneyn oopperatalon sisakierrokselle ihailemaan suomalaisperasen tuomarin (!!) valitsemaa tanskalaissuunnitelijan oopperataloa, jonka valmistus kesti tyyliin 17 vuotta ja makso muistaakseni yli 100miljoonaa AUDia O.O Se on jo TOSI monta Audia :O Se oli kylla hieno paikka ja lopulta hairahduin ostamaan kuvakorttikokoelman, missa oli munkin kuva mukana. Sellanan "I was here"-kuvasysteemi, mita ne aina joka paikassa kauppaa. Tassa tuli viela kuva-DVDkin kaupan paalle, eli nyt mun kuvamaara Sydneyn oopperatalosta ylittaa jo kohta varmaan 200 kappaletta x) Mutta voi, paastapa soittamaan flyygelia sen suurimman salin lavalle. Yhessa kuvassa siella oli yksinainen flyygeli (livena siella oli jonkun oopperan lavastemeininki), joka vaan kutsui koskettamaan *huoh* Meijan ryhma oli niin pieni, etta saatiin vahan erityistarjontaa kanssa: paastiin pariin ylimaaraseen huoneeseen :P Oli se ihan hintansa vaarti kierros siis. 24,5AUDia opiskelijalle.

Sydneyssa oon muuten saanut ISIC-kortillekin vahan kayttoa. Akvaario ja oopperatalo pyys nayttaan sita, torniin paasin nayttamati ja kiinalaispuutarhaankin paasi alehinnalla vaan sanomalla olevansa opiskelija, vaikka listassa luki, etta vaan australialaiset elakelaiset ja opiskelijat saa alea ;) Edes jossain saastan siis.



















Ihan parhautta 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti