maanantai 18. tammikuuta 2010

Teemana Lähi-itä

Tänään törmäsin muun muassa palestinalaiseen ja iranilaiseen tyyppiin. Toinen joutuu töiden vuoksi jäämään tänne n.5 vuodeksi, toinen harkitsee tänne muuttoa. Palestiinalainen halusi pois Palestiinasta nimenomaan terrorihorrorin takia. Iraniherralta en kerinnyt kysyä. Ihmekös tuo, että lähtevät sieltä pois, kun systeemi kusee kadulle. Saa nähä kuin kauan menee, että länsimaistakin lähdetään samasta syystä pois. Tapasin jo yhden Espanjasta Englantiin muuttaneen, joka haluaa vaan pois koko Euroopasta, kun siellä on ihmisen elo niin tympeetä kaiken sen byrokratian ja muun kakan keskellä. Kakka siellä, pissa tuolla. Näin turistina ei ihan kerkiä näkemään, minkälaista missäkin olisi elää. Kuala Lumpur ei varsinaisesti ole sellanen megaturistipaikka ja musta tuntuu, että täällä on saanu paremman kosketuksen paikallisiin ihmisiin ihan muutenkin kun "osta multa hei DVD, osta nyt, osta osta osta osta!". Ei sillä, että mitään tietäisin Malesiassa asumisesta saati, että haluaisin tänne muuttaa, pois se minusta, mutta tästä ei tule heti sellanen turistiolo, kun esim. Bangkokin Khaosanin nurkilla.

Koska kaipaan turistioloa, lähdin Batu-luolille. Sattumalta löysin bussin nro.11 ja pääsin kiipeemään yli 300 porrasta hindutemppeleille apinoita ja kullattuja hindupäitä ihmettelemään. Se oli ihan hieno luolakin. Tippukiviä ja näköalaa. Moottoritielle. Sain taas vähän darshanaa, kun kävin jumalkuvien katseen alla pyörähtämässä. Bangkokin buddhia ihastellessa tuli kans sellanen olo, että sieltä sitä darshanaa vasta tippuukin, vaikkei se ihan sama meininki olekaan kun hinduilussa. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Darshan)

Torkkujen jälkeen menin kahteen ostoskeskukseen eksymään. Time Squaressa oli tyyliin 14 kerrosta ja vuoristorata. Toisessa vaan ihan hitosti elektroniikkaa. Sitten satoi vettä ja ukkosti ja uin hostellille. No melkeen ainakin O.o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti